Expertise

De ICT-manager die deelt

ICT nog maar 5 jaar geleden en nu? Een wereld van verschil. ICT evolueert, expertises komen en gaan en probeer als KMO maar eens bij te blijven … Nood aan ICT-expertise wanneer het nodig is, maar niet aan de vaste kost en het gebrek aan mee-evolueren? Schakel me dan gerust in als ICT-manager op afroep!

Wat mag je van mij verwachten?

Wel, heel wat eigenlijk. Met mijn expertise en ervaring schep ik een onmiddellijke meerwaarde en heb ik ongetwijfeld al ervaring in soortgelijke projecten. Deze ervaring breng ik mee, terwijl u me enkel inzet wanneer de nood er is. Dus wel de win, maar niet die dure kost op uw payroll. Zo speelt u met uw budget en zet u toch de noodzakelijke stappen vooruit op ICT-vlak.

Waarvoor schakelt u me in?

ICT-manager

Als ICT-manager leer ik dankzij de 5W1H-methode ik uw bedrijf en uw medewerkers grondig kennen. Ik analyseer de noden en behoeften en samen met u werk ik de meest geschikte oplossingen uit en hou daarbij rekening met jouw budget en langetermijnplanning.  Ik begeleid jouw bedrijf en jouw medewerkers vlot naar een succesvolle toekomst.

Gebeten door ICT

Al jaren volg ik verschillende vakbladen (online én offline) om te weten welke trends er zich in de markt afspelen. Over de jaren heb ik ook met verschillende partners gewerkt, mensen waarvan ik weet dat ze expert in hun vakgebied zijn, en ook zij helpen om jou een stabiele ICT-omgeving te maken.

Projectmanager

Ik ga verder dan het uittekenen van de grote lijnen, ik stroop ook de mouwen op en trek het project. Als projectmanager volg ik op, stuur ik bij, houd ik de budgetten in de gaten en ben ik het eerste aanspreekpunt. Een soepele integratie binnen de gestelde deadline en budget? Daar ga ik voor!

Klankbord

Tijdens de samenwerking, maar ook daarna blijf ik beschikbaar als klankbord. Zo kunnen belangrijke ontwikkelingen afgetoetst worden. Zo blijf ik betrokken, blijft u op koers, worden (dure) fouten vermeden en heerst er een toekomstgerichte visie.

Hoe pakken we het aan?

DE 5W1H-methode

Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe? De vragen die ik als ICT-adviseur steeds in mijn toolkit heb. Ze garanderen een efficiënte aanpak, zorgen voor focus, ownership en laten toe meerdere projecten tegelijkertijd te coördineren. 

Zonder degelijk stappenplan en een concreet einddoel is elk project gedoemd tot mislukken. Ik bekijk de organisatie vanuit een helikopterperspectief, breng ik door middel van de 5W1H-methode alle pijnpunten in kaart en zorg ik voor een concreet verbetertraject. Zo krijgt u een advies waar u zelf mee aan de slag kunt of waarvan u de aanpak aan mij kunt overlaten. 

Leg de verantwoordelijkheid voor uw projecten gerust in mijn handen, daar zit het goed!

Vragen die vast en zeker aan bod zullen komen:

  • In welke sector ben je actief? 
  • Hoe ziet je toekomstverwachting eruit? 
  • Heeft je bedrijf bijvoorbeeld verschillende vestigingen? 
  • Hoeveel medewerkers zijn er?
  • Welke tools gebruik je dagelijks en wat is je bevinding? 
  • Waar en hoe wordt jouw data opgeslagen? 
  • Welke processen zijn er reeds geautomatiseerd? Op die manier brengen we je workflow en die van je medewerkers in kaart. 

Op basis van de gesprekken met jou en je medewerkers stel ik het advies op die de verschillende punten beschrijven en welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn. Ik werk minimaal twee oplossingen uit opdat je kan kiezen.

Ik stel je vervolgens het advies voor en beantwoord al je vragen die je zou hebben.

Dan heb je twee opties:

  1. Optie 1: met het advies in je hand werk je zelf - al dan niet ondersteund door je IT-man of IT-partner - de verschillende oplossingen uit.
  2. Optie 2: we werken samen en ik neem de coördinatie van A tot Z op mij.  Ik ben jouw aanspreekpunt, maar ook jouw vertegenwoordiger naar de partners die de oplossingen zullen implementeren en volg alle fasen van begin tot einde op.

Sterk door het netwerk

Over de jaren heb ik een heel netwerk opgebouwd van vakspecialisten.  Zij die het meeste voor mij hebben gedaan, die de extra kilometer gingen, die weten hoe belangrijk ICT voor een bedrijf is, zij zijn mijn experten in het advies en eventueel de projecten achteraf.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x